Winnaars 2015 - Sportprijs Utrecht

Winnaars 2015

WinnaarsDafne Schippers is voor het derde jaar op rij gekozen tot Sportvrouw van het Jaar in haar stad Utrecht. Spannend was het uiteraard niet in die categorie, dat gold wel voor de keuze voor Lars van der Haar als Sportman 2015. De jury en bewoners van Utrecht gaven de veldrijder de voorkeur boven hockeyer Sander de Wijn en roeier Kaj Hendriks.

‘Niet verwacht, erg leuk. Die erkenning doet me wel wat,’ aldus Van der Haar die begin 2015 derde op de WK in Tábor en in november gekroond tot Europees kampioen in Huijbergen. De 24-jarige veldrijder, lid van de Utrechtse wielervereniging De Volharding, was al vaker genomineerd. ‘Ik geloof al vier of vijf keer, ook als talent nog.’

Dafne Schippers was zelf niet aanwezig tijdens de feestelijke avond rond de Sportprijs Utrecht in het Media Plaza van de Jaarbeurs, georganiseerd door de VSU en gepresenteerd door Tom van ’t Hek. 2015 was voor haar opnieuw een topjaar, met de Europese indoortitel op de 60 meter, zilver op de 100 meter tijdens de WK in Beijing en bovenal goud op de 200 meter in een nieuw Europees record (21,63).

Schippers zit midden in haar indoorseizoen. Afgelopen weekeinde evenaarde ze in Berlijn het dertig jaar oude Nederlandse record van Nelli Cooman (7.00 seconden). ‘Morgenochtend,’ zei haar broer Derek die namens Dafne de prijs in ontvangst nam, ‘vliegt ze al weer naar Glasgow. Hoe leuk ze dit ook vindt, het is echt te druk voor haar.’

Verrassend was de uitverkiezing van judoka Ayman Abdelghani Idrissi tot Sporttalent 2015 boven Laura Aarts, de sterke doelvrouw van het Nederlands waterpoloteam, en Riechedly Bazoer, die vorig jaar doorbrak in het eerste elftal van Ajax. ‘Ik ben hier naartoe gegaan,’ zei de 17-jarige judoka van Top Judo Utrecht, ‘met idee dat het een mooie avond zou worden, maar niet dat ik zou winnen.’ Ook topjudo Utrecht is erg trots en plaatste direct een extra nieuwsbrief op hun website.

De waterpolomannen van UZSC werden gekozen tot Sportploeg 2015 na het behalen van de eerste landstitel ooit en de Supercup. Vorig jaar was UZSC ook de beste sportploeg na het winnen van de bekerfinale. Marieke Dijkstra werd gekroond tot de beste coach van Utrecht voor de wereldtitel zaalhockey (vrouwen) en promotie met de mannenploeg van Voordaan naar de Hoofdklasse.

Hans Galesloot van De Halter werd gekozen tot de Sportvrijwilliger 2015. Korfbalvereniging Synergo werd Sportvereniging van het Jaar.

De winnaar van de fotowedstrijd 2015 is Ronald Correljé. Ronald fotografeerde de keeper van de pupillen F3 van PVCV. De keeper had slechts een opdracht gekregen van de coach: Maak je groot net als een vogelverschrikker. Er was ook een publiekswinnaar, Rick Sedney, dit was de foto met de meeste likes op.

 

Geen oudere artikelen
Volgend artikelSportvrouw 2015