Fotowedstrijd - Sportprijs Utrecht

Fotowedstrijd

De winnaars zijn bekend!

De mooiste Utrechtse sportfoto was wederom een categorie tijdens de Sportprijs Utrecht waar op 14 februari 2018 ook de beste Utrechtse sporters, verenigingen en vrijwilligers van het jaar werden gekozen. Uit alle inzendingen koos een vakjury de beste foto’s. Daarnaast wint de foto met de meeste likes op Facebook de publieksprijs.

De winnaar van de Juryprijs is Kees Rutten met zijn schaakfoto.  Het eerste wat de vakjury meteen opviel, is dat de foto klopt van voor tot achter. Schaken is veel nadenken. Bovendien klopt de techniek van scherpte/diepte en is perfect gebruikt. Het onderwerp is mooi verbeeld en je wordt als kijker uitgenodigd zelf het verhaal erbij te bedenken. Deze erg jonge schaker tussen de gevestigde orde concentreert zich helemaal op zijn eigen manier op de te volgen strategie: met een glas cola. Een waardige winnaar.

De winnaar van de publieksprijs is Guido Paulig. Met maar liefst 459 stemmen was deze foto de absolute winnaar van deze categorie. Guido Paulig kon er helaas deze avond zelf niet bij zijn. De prijs werd in ontvangst genomen door Bredi Slinkers, die zelf ook op de foto staat. De foto is gemaakt na een overwinning op de nog niet eerder verslagen concurrent van Bredi. Emotie, expressie, en inzet ten top

Klik hier om nog een keer alle inzendingen van dit jaar te bekijken.