Kyra Wapperom brons op EK Wado Karate - Sportprijs Utrecht

Kyra Wapperom brons op EK Wado Karate

Vier karateka van vereniging Karate 030 uit Utrecht komen uit voor Nederland tijdens EK Wado te Rotterdam. Tijdens dit toernooi waren er 18 landen vertegenwoordigd uit heel Europa.

Het weekend van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober was het zover. Het EK Wado (karate) werd dit keer vanuit WIKF Netherlands georganiseerd in Rotterdam. Vier van karate 030 geselecteerde karateka mochten vanaf vrijdagmiddag op de mat staan. Als eerste was Maureen van Vegchel aan de beurt in de poule Girls 10-11 jaar (-33kg). Maureen verloor haar herkansing nadat ze de Deense finalist in de halve finale toch even op een foute voet zette en nipt van haar verloor. Hierna was de beurt aan Paul van Maanen in de poule Boys 12-13 jaar (+57 kg). Zijn eerste wedstrijd begon goed en hij stond al snel voor, alleen beging hij een cruciale fout die zijn wedstrijd 180 graden draaide en hierdoor zijn wedstrijd verloor. Geen herkansing voor Paul. Als laatste op deze dag was het de beurt aan Delenn Wapperom in de poule Girls 12-13 jaar (+55kg). Delenn verloor haar 1e pot tegen een Deense. Voor haar was er geen herkansing weggelegd! Zaterdagochtend was het de beurt aan Kyra Wapperom in de poule Girls 16-17 jaar (-59kg). Na een overtuigende 1e wedstrijd die Kyra won met 7-0 verloor ze haar halve finale van een Deense. Haar herkansing tegen een Belgische voor de 3e plek kon ze niet naar haar hand zetten en verloor deze met 4-2.
De zondag was voor open klasse en teams. Kyra haar team was sterk genoeg om een bronzen plak te behalen op dit EK Wado en kwam dit weekend toch nog met een overwinning naar Utrecht!

Deze topper is opgenomen in het kampioenenoverzicht 2016.