Marcel Uppelschoten laat zich niet uit het veld slaan - Sportprijs Utrecht

Marcel Uppelschoten laat zich niet uit het veld slaan

Marcel Uppelschoten (50) behoorde tot kort bij de twintig beste marathonlopers van Nederland. Maar helaas laat zijn gezondheid dit niet meer toe. Dit neemt zijn liefde voor de hardloopwereld niet weg. Want hij besloot zijn trainersdiploma’s te halen en zo zijn steentje bij te dragen.

Hij geeft nu dagelijks, vrijwillig clinics en begeleidt loopgroepen samen met vier andere trainers. Marcel heeft trainersdiploma 4. Dat is het een-na-hoogste papiertje wat je kan halen. Als hij de tijd ervoor heeft wil hij graag zijn laatste diploma ook halen. Daarnaast is hij ook een van de technische steunpilaren van Hellas.

Ook begeleidt Marcel elke zaterdagochtend een groep hardlopers in het Julianapark. Waar hij begonnen is met een klein groepje is nu al uitgelopen naar een groep van een kleine honderd lopers.

Eigenlijk is Marcel nauw betrokken bij alles wat zich in de atletiekwereld in Utrecht afspeelt. Hij ziet daarom in de toekomst een samenwerking met de atletiekvereniging wel zitten. Om samen kennis te kunnen delen en bundelen. Op 19 maart 2017 vindt de ‘nieuwe marathon’ plaats, hierbij helpt hij met het uitzetten van het parcours en het uitnodigen van lopers.

Ken jij nou ook zo’n topper? Doe dan hier je voordracht en laat ons weten waarom hij/zijn Sportvrijwilliger 2016 moet worden.

 Foto Ankie Hogewind/ Utrechtse Sportkrant