Stemmen: Sportcoach 2019 - Sportprijs Utrecht

Stemmen sportcoach 2019

Bernard Schoonbeek (volleybal) 

De drie promoties in vijf jaar van USV Protos mogen voor een belangrijk deel op naam van Bernard Schoonbeek worden geschreven. Eenvoudig is het niet als gemiddeld vier spelers aan het einde van een seizoen afscheid nemen. Gevolg van de regels bij een studentenvereniging. Schoonbeek en zijn Protos spelen nu in de topdivisie, het één na hoogste competitieniveau, en heeft zich in het ‘linker rijtje’ genesteld. De jury nomineert Bernard Schoonbeek voor zijn aandeel in die opmars. 

Coen Eggenkamp (roeien) 

Als coach bij de Utrechtse studentenroeivereniging Triton heeft Coen Eggenkamp sinds 2012 veel goed werk afgeleverd in de structuur van het wedstrijdroeien en verbetering van de prestaties. Zijn nominatie verdient hij eerst en vooral aan zijn bijdrage in de winst in de prestigieuze Varsity. Drie jaar geleden nam hij de Oude Vier onder zijn hoede, zag de ploeg twee keer tweede worden, waarna op 7 april 2019 de lauwerkransen voor Triton waren. Daarnaast coachte hij afgelopen zomer ook de lichtgewicht dubbeltwee vrouwen bij het  WK onder 23 jaar in Sarasota, die uiteindelijk zilver wisten te behalen. 

©Fotostudio Red Green Blue

Sylke Haverkorn (rugby) 

Ze bracht RUS terug naar de top in de ereklasse van het vrouwenrugby. Met de mannen van DIOK werd ze (als coach van de voorwaartsen) landskampioen. De Turkse nationale vrouwenploeg (sevens) handhaafde zich bij de EK in Boedapest en Lissabon aan haar hand in de tweede divisie. Inmiddels is ze bondscoach van de Nederlandse vrouwen 15tal, ook van de sevens. De jury waardeert de ontwikkeling en inzet van Sylke Haverkorn met een nominatie. 

©POCKETPRODUCTIONS

STEM OP