Stemmen: Sportcoach 2021 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sportcoach 2021

156d741c-6cf2-4512-8f4d-97177ab6a798

Saïd El Badaoui (vechtsport)
Germaine de Randamie wordt door hem begeleid, net als Melvin Manhoef en Mohamed Hamicha. Badr Hari traint bij hem. Het zegt alles over de status van Saïd El Badaoui in het kickboksen. In zijn sportschool SB Gym trainen recreanten, toppers en jonge talenten, zoals ook Ilias Ennahachi als tienjarig jongetje voor het eerst kwam kijken of kickboksen wat voor hem was. De trainer -die zijn eigen profcarrière twintig jaar geleden moest beëindigen na een motorongeluk -leidde Ennahachi vervolgens naar zijn wereldtitels bij vier bonden. Redenen voor de jury om Saïd El Badaoui te nomineren.

Mariusz Gicewicz (worstelen)
De jury nomineert de Poolse worsteltrainer Mariusz Gicewicz voor zijn mooie werk als ontwikkelaar van de worsteltalenten Marcel en Tyrone Sterkenburg, die in augustus glorieerden tijdens de WK voor junioren. De tweeling meldden zich elf jaar geleden bij UKV De Halter en worden sindsdien begeleidt door Gicewicz. Hij nam ze mee op sleeptouw door heel Europa voor toernooien en stages, op zoek naar uitdagingen en tegenstand die er in Nederland nu eenmaal niet of nauwelijks is te vinden voor worsteltalenten.

UZSC viert bekerwinst

Roeland Spijker (UZSC)
Hij leidde zijn ploeg naar de bekerwinst na de bittere pil van de uitschakeling in de play-offs om de landstitel, wat voor de jury reden is Roeland Spijker te nomineren. Als speler beleefde hij met UZSC vanaf 2014 grote successen met landstitels (4) en bekerwinst, voor hij in 2019 coach werd. Daags na zijn eerste succes als coach maakte hij overigens zijn vertrek bekend, omdat de combinatie van werk, een jong gezin en het leiden van een waterpoloteam in de eredivisie ondoenlijk bleek.

This poll is no longer accepting votes

STEM OP