Stemmen: Sportcoach 2022 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sportcoach 2022

Mariusz Gicewicz (worstelen)
Hij is de coach achter het succes van de worstelende tweeling Tyronne en Marcel Sterkenburg, al sinds het moment dat ze zich twaalf jaar geleden meldden bij De Halter. Mariusz Gicewisz is echter zoveel meer. Op zoek naar competitie om beter te worden reed hij ze door heel Europa, op weg naar stages en toernooien. Gicewisz deelt zo de olympische droom van zijn pupillen. De jury waardeert zijn onvoorwaardelijke inzet met een nominatie.

© Fotostudio Red Green Blue

2023 Ali Moghadassian_Sportprijs 2022_naamsvermelding Fotostudio Red Green Blue

Ali Moghadassian (volleybal)
‘Er zit nog rek in het team,’ zei Ali Moghadassian begin 2022 toen hij halverwege het debuutjaar bij Booleans Utrecht voor een derde seizoen bijtekende. En nu, een jaar later, wordt het bewijs van dat citaatje geleverd. Zijn vrouwenteam voert de ranglijst in de eredivisie aan. Afgelopen seizoen leidde de ervaren coach Utrecht naar de bekerfinale, waarin Sliedrecht de sterkste bleek. Nu, in zijn derde seizoen, heeft hij kort voor kerst met zijn team de eerste landelijke volleybalhoofdprijs (de Supercup) voor Utrecht binnen.

© Fotostudio Red Green Blue

2023 Marinus Dijkhuizen_Sportprijs 2022_naamsvermelding Fotostudio Red Green Blue

Marinus Dijkhuizen (voetbal)
In mei 2022 zag Marinus Dijkhuizen hoe kansloos zijn Excelsior was in de finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie. ADO Den Haag leidde in eigen stadion met 3-0. Wat er daarna gebeurde was ‘te bizar voor woorden’ zoals de in Utrecht woonachtig trainer het zei. Excelsior maakte gelijk, won de strafschoppenserie en moest daarna vluchten voor heftig Haags tumult. Promoveren met de ‘kleine’ club uit Kralingen naar de eredivisie deed Dijkhuizen overigens ook in 2014. Voor de jury reden voor een nominatie.

© Fotostudio Red Green Blue

This poll is no longer accepting votes

STEM OP