Stemmen: Sportman 2019 - Sportprijs Utrecht

Stemmen sportman 2019

Ilias Ennahachi (kickboksen) 

Hij was al regerend wereldkampioen bij drie bonden (Blade, WFL en Enfusion) en in augustus 2019 kwam daar ook nog eens de kampioensgordel van One Championship bij, toen Ilias Ennahachi in Bangkok de wereldtitel bij die organisatie veroverde. Petchdam Petchyindee ging in de derde ronde knock out. In november verdedigde hij die belt met succes in Beijing, waar Wang Wenfeng op punten werd verslagen. Bij zijn eerste partij van het jaar (april) sloeg hij in Frankrijk al een aanval op zijn wereldtitel bij Enfusion af. Ilias Ennahachi dankt zijn nominatie aan de furore die hij in zijn sport maakt 

©Fotostudio Red Green Blue

Daan de Groot (duathlon) 

In 2017 maakte hij de overstap van wielrennen naar duathlon, werd in 2018 Nederlands kampioen en voegde zich afgelopen seizoen bij de wereldtop. Daan de Groot (28), geboren in Lelystad en woonachtig in Utrecht waar hij lid is van Hellas, werd in mei Europees kampioen in het Deense Viborg (middellange afstand) en greep in september een bronzen plak op de WK in Zofingen (Zwitserland). Voor de jury reden hem te nomineren. 

Jos van Emden (wielrennen) 

Doorgaans is Jos van Emden een hardrijder in dienst van zijn kopmannen. In het tijdrijden behoort de Schiedammer, lid van De Volharding, tot de uitblinkers. Hij pakte de Nederlandse titel tijdrijden, won de proloog van de Ster ZLM Toer en de Chrono des Nations in Les Herbiers, waar hij Filipp Ganna (Ineos) en Primoz Roglic voor bleef. Met Koen Bouwmans, Bauke Mollema, Lucinda Brand, Riejanne Markus en Amy Pieters veroverde Van Emden in september de wereldtitel voor mixed teams in Harrogate (Engeland). Wapenfeiten die een nominatie ondersteunen. 

©COR VOS

STEM OP