Stemmen: Sportploeg 2019 - Sportprijs Utrecht

Stemmen sportploeg 2019

Triton Oude Vier (roeien) 

Het moest er een keer van komen, maar bij Triton moesten ze wel erg lang wachten op een nieuwe zege in de VarsityLiefst 52 jaar bleven de fans van de Utrechtse Oude Vier op de wal, in april 2019 konden ze eindelijk hun helden Kaj Hendriks, Harold Langen, Jakub GrabmüllerJacob van de Kerkhof en stuurvrouw Fiep Warmerdam als winnaars begroeten in het ijskoude water van het Amsterdam-Rijnkanaal. Onder studenten is de Varsity de race die je móet hebben gewonnen, een erekwestie, die de jury een nominatie waard vindt.  

©Fotostudio Red Green Blue

UZSC Heren 1 (waterpolo) 

Voor de vierde keer in vijf jaar veroverde UZSC de landstitel. In de finale van de play-offs werd het Leidse ZVL twee keer met 9-5 verslagen. Met name in het uitduel was de ploeg van (toen nog) coach Evangelos Pateros verdedigend oppermachtig. In september openende UZSC het nieuwe seizoen met winst in de Supercup door AZC te verslaan, andermaal met 9-5. Prestaties, waarmee UZSC vanzelfsprekend genomineerd zijn. 

©Fotostudio Red Green Blue

Cangeroes dames 1 (basketbal) 

Basketball Club Utrecht Cangeroes heeft in de afgelopen jaren een sterke meiden- en dameslijn opgezet. Dit is na hard werken bekroond met het landskampioenschap in de Dames Promotiedivisie in 2019. Zo veroverde de dames een plek in de eredivisie. De club voelde zich – met name financieel en organisatorisch – sterk genoeg om de sprong te wagen. Daarmee is Cangeroes de enige Utrechtse eredivisionist bij de teamsporten in de zaal. De jonge ploeg is nog in opbouw, maar in december boekten ze de eerste zege. Op de nummer één uit de competitie. Allen tezamen zeker een nominatie waard! 

STEM OP