Stemmen: Sportploeg 2021 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sportploeg 2021

Kampong mannen (hockey)
Voor de vierde keer op rij (in 2020 werden de competitie stilgelegd vanwege corona) bereikte Kampong de finale van de play-offs om de landstitel. Die werd in 2017 en 2018 binnengesleept, maar in 2019 en ook in 2021 trok Bloemendaal weer aan het langste eind. In mei won Bloemendaal twee wedstrijden via shoot-outs, beide na 2-2 in de reguliere speeltijd. De jury nomineert Kampong voor die tweede plaats en heeft oog voor het constante, hoge niveau van de ploeg in de afgelopen jaren, onderstreept met vijf spelers in de selectie voor de Olympische Spelen in Tokio.

©Fotostudio RedGreenBlue

2021 Fotostudio Red Green Blue Sportprijs Utrecht stemsite 003 Viking

URV Viking J18 (roeien)
De Jongens Acht van URV Viking (J18) werd in juni Nederlands kampioen in Rotterdam bij de junioren. Twee van die acht, Sjoerd Froeling en Edward den Beer Poortugael, deden daar nog een schepje bovenop door ook juniorentitels in combinatieboten te pakken. Die prestaties waardeert de jury met een nominatie. Edward den Beer Poortugael plaatste zich tijdens die NK ook voor de wereldkampioenschappen in Plovdiv (Bulgarije), waar hij vijfde werd (dubbelvier) in de C-finale.

©Fotostudio RedGreenBlue

UZSC viert bekerwinst

UZSC mannen (waterpolo)
Als lijstaanvoerder ging UZSC de play-offs om de landstitel in, waarin de ploegechter werd uitgeschakeld door GZC Donk in de halve finale. Die teleurstelling werd de volgende maand (juni) weggespoeld met winst in de bekerfinale tegen Het Ravijn(10-8), waarvoor de jury de ploeg nomineert. De Utrechtse waterpoloclub greep in 2014 met de winst in de bekerfinale naar de eerste nationale prijs en handhaafde zich sindsdien in de Nederlandse top, met vier landstitels en drie bekerzeges.

This poll is no longer accepting votes

STEM OP