Stemmen: Sporttalent 2019 - Sportprijs Utrecht

Stemmen sporttalent 2019

N’Ketia Seedo (atletiek) 

De nieuwe atletieksensatie uit Utrecht. Ze was in 2019 de snelste junior (onder 18 jaar) ter wereld over 60 meter (7.27 seconden), samen met de Amerikaanse Tamari Davis. Met die tijd greep ze in februari brons op de NK-indoor voor senioren, pal achter Dafne Schippers en Jamile Samuel. Die 7.27 betekende tevens een nieuw nationaal juniorenrecordvoor de pas 15 jaar oude N’Ketia. Ook op de buitenbaan won ze brons tussen de senioren tijdens het NK én zilver tijdens het EK voor junioren onder 20 jaar in Boras (Zweden) in 11.37 seconden. Het gaat pijlsnel met het pareltje van U-track, dat nu op Papendal traint. Een nominatie waard. 

©Geert Lommers

Mohamed Ihattaren (voetbal) 

Op 26 januari 2019 maakte de toen 16-jarige Mohamed Ihattaren zijn (officiële) debuut bij de hoofdmacht van PSV. En nu hij 17 jaar is, is hij daar al niet meer weg te denken. Geboren en getogen in Utrecht, voetbalde hij dagelijks vele uren op de pleintjes tussen de Kanaleneilandse flats. Hij keerde er later vaak terug toen hij al in Eindhoven woonde en in de jeugd van PSV voetbaldeDe jury nomineert de aanvallende linkspoot vanwege zijn geweldige talent.  

©PSV_Photo-Prestige

Lotte Hosper (zwemmen)  

In België zwom ze op de 200 meter vlinderslag naar een Nederlands juniorenrecord voor 17-jarigen (2.14.39).  Die prestatie ging mee naar het EJK in Kazan, waar ze zich in de halve finale nog eens verbeterde (2.12.80), een knappe 5e plaats was het  resultaat.  Mede hierdoor nam de KNZB haar op in Team24, een selectie van 7e jonge zwemtalenten die zich richten op de Olympische Spelen van in 2024.  Die weg naar Parijs begon bij Utrecht Swimming en heeft sedert afgelopen najaar een vervolg gekregen bij het Opleidingscentrum Zwemmen in Amsterdam.  2019 was een goed jaar met 3 Nederlandse senioren titels en 6 medailles bij internationale wedstrijden, en 5x een verbetering van een Nederlands record. De jury ondersteunt de ontwikkeling van het zwemtalent uit Leidsche Rijn met een nominatie.

©Fotostudio Red Green Blue

STEM OP