Stemmen: Sporttalent 2021 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sporttalent 2021

Diede van Oorschot (shorttrack)
Met haar zege op de 1500 meter tijdens de Junior Challenge in Bormio in het najaar liet Diede van Oorschot (17) zien dat ze zich sterk blijft ontwikkelen, waarvoor de jury haar nomineert. Die wedstrijd in Italië –begin november –was een van de weinige internationale wedstrijden in de afgelopen periode. Eerder, begin 2020,werd Van Oorschot Nederlands kampioen (junioren B) en won goud (mixed relay) tijdens de YOG in Lausanne. De Zuilense traint bij het RTC Midden op De Vechtsebanen. In Bormio, waar de meeste Europese juniorentoppers aanwezig waren, werd ze tweede overall.

©Henry Koen

Floris Sujecki_foto

Floris Sujecki (karate)
Met zijn (internationale) zeges tijdens de Dutch Open en de Amsterdam Cup toonde de voormalige nummer één op de wereldranglijst (kumite, -68kg) andermaal een karateka met veel talent te zijn. Ook is hij eind november voor de derde keer Nederlands kampioen geworden. Die zeges kwamen overigens na een periode van revalidatie (enkelbreuk, gescheurde enkelbanden en kapotte pezen na een partijtje voetbal). Op de EJK in Finland werd hij echter al in zijn eerste ronde uitgeschakeld door Bekler Sadir Kaan (Turkije), de laterewinnaar van het brons. Floris Sujecki maakte in 2021 zeker ook indruk met de ontwikkeling van de reactiebal voor de jonge patiënten in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Ondertussen is de reactiebal ook uitgerold bij het Diakonessenhuis en bij het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie.

Leon Visser (shorttrack)
Tijdens de eerste internationale wedstrijden van het winterseizoen in Hasselt (eind oktober) met de beste rijders uit West-Europa toonde Leon Visser (net 16geworden) zijn talent met zeges bij de junioren B overall en op de 1000 en 1500 meter. Ook bij de KNSB Cup won hij het klassement. De Vleutenaar, lid van Schaatsvereniging Utrecht en trainend bij het RTC Midden, heeft zich overigens ook geplaatst voor de NK (junioren) lange baan. De jury nomineert Leon Visser als aanmoediging voor zijn ontwikkeling.

This poll is no longer accepting votes

STEM OP