Stemmen: Sportvereniging 2019 - Sportprijs Utrecht

Stemmen sportvereniging 2019

Utrecht Basketball 

Met SVO (recreatief), UBALL (talentontwikkeling) en SC Antilope (rolstoelbasketbal) heeft Utrecht Basketbal alles onder één dak, in dit geval in Sportcentrum Oudenrijn. De drie werken ook samen aan projecten als de Basketball’sCool en 030HOOPS (gericht op jongeren met een achtergrond als vluchteling). De jury waardeert de inzet van Utrecht Basketball om op zoveel vlakken actief te zijn. 

Bourdif Gym 

In april 2017 deed Khalid Bourdif, tweevoudig Nederlands en Europees kickbokskampioen, de deuren open van zijn kickboksvereniging in Overvecht. Al snel kwamen de eerste bewoners uit de wijk kijken. Sterker nog, inmiddels telt de club (vanaf 5 jaar tot senioren) honderden leden en daarmee barst de zaal uit zijn voegen. Khalid Bourdif leidt zelf trainers op, maakt van recreanten wedstrijdvechters en vond sponsoren die willen bijdragen in de kosten voor het materiaal voor de jonge leden. De jury beloont de kans die Bourdif Gym o.a. de jeugd geeft om een sportieve passie te ontwikkelen met een nominatie. 

Fighting4Power 

In het steeds bredere sportaanbod in Utrecht heeft de Stichting Fighting4Power in de afgelopen jaren een vaste plek veroverd. De sportschool gevestigd in het Fdc-Centre op Kanaleneiland, richt zich op het vergroten van kracht en zelfvertrouwen voor vrouwen en meiden. Met thaiboksen als basis wordt getraind op tal van zaken zoals verbetering van de concentratie, mentale weerbaarheid, fysieke conditie en motoriek. Het initiatief van oprichtster Jacqueline Janssens verdient daarmee een nominatie. 

©Fotostudio Red Green Blue

STEM OP