Stemmen: Sportvrijwilliger 2019 - Sportprijs Utrecht

Stemmen sportvrijwilliger 2019

Zakaria el Mansori (UZV Zwemlust Den Hommel) 

Drie keer in de week staat hij om half zes ’s ochtends aan de badrand om zijn groep junioren te trainen. En na zijn werkdag als jeugdpsycholoog bij het UMC Utrecht staat hij er weer, ook vier keer wekelijks. Mede dankzij zijn inzet, kunde en betrokkenheid bij zijn zwemmers kende UZV Zwemlust Den Hommel in de afgelopen tijd een sterke groei van wedstrijdzwemmers naar zo’n honderd leden. Zakaria el Mansori is zo’n vrijwilliger waar een club op kan bouwen en verdient daarmee deze nominatie. 

©Fotostudio Red Green Blue

Irmgard Gouda (Hellas) 

Ze is die enthousiaste trainster die drie avonden in de week en in de weekenden op een van de Utrechtse atletiekbanen is te vinden met grote groepen jonge atleten. Behalve het geven van die trainingen, coördineert ze de jeugd van Hellas en begeleidt nieuwe trainers. Haar positieve aanpak en inzet wordt alom gewaardeerd, haar vrolijkheid slaat over op haar pupillen. Voor Irmgard Gouda zelf zijn de jaarlijkse jeugdkampen het allerleukst, die ze uiteraard zelf organiseert.  

©Fotostudio Red Green Blue

Yasmina Dahmane (Taekwon Utrecht) 

De jury nomineert Yasmina Dahmane voor haar inzet voor Taekwon Utrecht. De jeugdvoorzitter van Taekwon Utrecht wilde dat meer meiden uit Hoograven aan taekwondo gingen doen en hield daarvoor clinics in de wijk. Als trainster, maar ook zelf een verdienstelijk beoefenaar van de sport, inspireert ze vele meiden en wordt gezien als een rolmodel. 

STEM OP