Stemmen: Sportvrijwilliger 2022 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sportvrijwilliger 2022

Nel van Dijk (Sporting ’70)
Het vertrouwde gezicht in de kantine heeft afscheid genomen van Sporting ’70. Nel van Dijk stond er tientallen jaren en dat beeld was zo vertrouwd dat niemand bij de voetbalclub zich kon voorstellen dat het ooit anders zou zijn. Toch kwam dat moment in oktober. Nel van Dijk, ook sedert 1986 betrokken bij de jeugdkampen, kreeg een afscheidsreceptie, werd benoemd tot lid van verdienste, ging met pensioen en daarmee was het gedaan. Ze missen haar nu, maar gelukkig zal ze zich op de zondagmorgen toch blijven inzetten. Voor Sporting.

© Fotostudio Red Green Blue

Sebas Dubbeldam (EDO)
Zijn aanwezigheid wordt gevoeld bij EDO. Sebas Dubbeldam was als bestuurslid technische zaken een belangrijke schakel in de promotie naar de tweede klasse, maar stond ook aan wieg van het vrouwenvoetbal bij de zaterdagclub op Overvecht-Noord. En zo speelde hij een belangrijke rol in de groei van EDO tot 450 leden nu. Als wedstrijdsecretaris heeft hij zijn handen vol aan de uitdagingen die de huidige tijd met zich meebrengt en tussendoor vond hij een sponsor voor de verduurzaming van het sportpark en ligt het dak van de kantine nu vol met zonnepanelen. Sebas Dubbeldam is een ware gangmaker.

© Fotostudio Red Green Blue

Jelmer van Nuss (UBoulder)
De jury ziet het als opmerkelijk. Terwijl veel ‘nieuwe’ sporten worden aangeboden via sportondernemingen, kwam Jelmer van Nuss met iets… ouds. Hij richtte de eerste, officiële vereniging voor boulderen in Nederland op. Drie jaar was hij bestuurslid in verschillende functies bij UBoulder. Meer plezier haalt hij echter uit het geven van trainingen voor de leden. Inmiddels is hij bezig ook in Amsterdam een vereniging (Hold) op te richten. Uiteindelijk hoopt Van Nuss dat er genoeg verenigingen in het land zijn om een boulderbond te beginnen

© Fotostudio Red Green Blue

This poll is no longer accepting votes

STEM OP