Stemmen: Sportvrouw 2019 - Sportprijs Utrecht

Stemmen sportvrouw 2019

Dafne Schippers (atletiek) 

Tijdens de WK in Doha drong Dafne Schippers opnieuw door tot de finale van de 100 meter en alleen die prestatie al is goed voor een nominatie. De finale zelf moest ze echter laten schieten vanwege een liesblessure die ze in de halve eindstrijd opliep. Ook de wereldtitel op haar favoriete 200 meter kon ze daardoor niet verdedigenBegin 2019 had ze al een rugblessure opgelopen bij een val van de trap. Toch werd de atlete van Hellas – teruggekeerd bij trainer Bart Bennema – tweede op de EK-indoor (60 meter). Bij de Diamond League won ze in Oslo en behaalde podiumplaatsen in Monaco en Parijs (200m). 

©Fotostudio Red Green Blue

Lisa Bunschoten (para-snowboarden) 

Twee wereldtitels kon de Sportvrouw van het Jaar 2018 in Utrecht bijschrijven op haar palmares en verdient daarmee een nominatie. Na zilver en brons tijdens de Paralympische Winterspelen van PyeonChang in 2018, won Lisa Bunschoten in maart het Finse Pyha (Lapland) goud op de banked slalom en de cross. De Utrechtse – die voor haar sport op Papendal woont – bevestigde haar dominantie in het para-snowboarden in november in Landgraaf, waar ze het nieuwe winterseizoen opende met winst in de World Cup.  

©Fotostudio Red Green Blue

Marijn Veen (hockey) 

Ze won alles wat er viel te winnen. Marijn Veen pakte met haar club AH&BC Amsterdam de landstitel en Europa Cup voor clubs. Met Oranje werd de Utrechtse, die haar hele jeugd bij Kampong speelde, Europees kampioen en veroverde de zege bij de eerste editie van de FIH Pro League. Meer dan genoeg redenen voor een nominatie voor de hockeyster, die in november 2018 voor het eerst werd geselecteerd om met Oranje de winst bij de (laatste) Champions Trophy te grijpen. 

©Fotostudio Red Green Blue

STEM OP