Vechtzoom een sportclub 3.0? - Sportprijs Utrecht

Vechtzoom een sportclub 3.0?

Langs de Vecht ligt het prachtige, multifunctionele Sportverenging Vechtzoom. Jarenland heeft v.v. DSO/Ultrajectum het park onder beheer gehad. Maar sinds 16 maart 2016 is SV Vechtzoom hier gevestigd.

Sportvereniging Vechtzoom biedt voetbal, frisbee en buurtmaatschappelijke activiteiten aan. Het motto van Vechtzoom is: ‘Samen met de wijk Overvecht zijn wij de vereniging’. Daar waar andere sportclubs zich afvragen wat de wijk voor de vereniging kan betekenen, kijkt Vechtzoom naar wat zij voor de wijk kunnen betekenen. Zo zijn ze bijvoorbeeld gestart met een huiswerkbegeleiding in de wijk, buurtmaatschappelijk betrokken en hebben contact gezocht met nieuwe bewoners vlakbij hun complex. Ook zoeken ze binding met andere sporten. Jeugdspelers brengen een bezoek aan de atletiekvereniging en die komen ook weer naar Vechtzoom toe.

Wie weet wordt Vechtzoom wel een sportclub 3.0. 1.0 staat voor traditionele vereniging die genoeg heeft aan zichzelf, 2.0 voor de club die maatschappelijke dingen onderneemt en 3.0 voor de organisatie die sport als middel heeft.

Ken jij een vereniging die zich ook zo inzet voor de beurt of andere bijzondere doelgroepen? Doe dan hier je voordracht.

Volgend artikelKen jij hem of haar?