Zilver Jong Oranje hockeydames - Sportprijs Utrecht

Zilver Jong Oranje hockeydames

Het wereldkampioenschap hockey onder 21 vond plaats in Chili, van 24 november tot en met 4 december 2016. Michelle Fillet (kampong-speelster) en Josine Koning (Den-Bosch-Speelster, maar woonachtig in Utrecht) zaten bij de Jong Oranje WK selectie.

De poulefase ging de dames makkelijk af: Nederland – Zuid-Korea (10-2), Verenigde Staten – Nederland (1-5), Nederland – Zimbabwe (13-0). Ook in de kwart- en halve finale was Nederland de bovenliggende partij. In de kwartfinale wonnen de dames met 5-0 van Duitsland. En de halve finale maakten ze Spanje met 4-0 in.

Tijdens de finale speelden de dames voor de eerste keer in een vol stadion. Zij vochten voor alles wat het waard was, het was alles of niets. De Argentijnse dames kwamen niet zo vaak in de Nederlandse cirkel, maar toch maakten zij alle kansen af. Nederland kreeg daarentegen genoeg kansen, alleen maakten zij hun kansen veel minder af. Maar Nederland gaf de strijd niet op en bleven tot de laatste seconde vechten. Toch verloren zij de finale met 2-4 van Argentinië. En mooie zilveren medaille voor de selectie van Mathijssen.

Michelle Fillet, Kampong-speelster, was opgenomen in de WK selectie van Jong Oranje. Haar deelname is uitgedraaid op een grote teleurstelling. De Kampong-speelster kwam in het eerste pouleduel na 40 minuten spelen hard in botsing met een Zuid-Koreaanse. Uit scans is gebleken dat Fillet haar voorste kruisband heeft afgescheurd. Dit betekende voor haar einde WK.

Bekijk hier alle prestaties van 2016!