Sportfoto - Sportprijs Utrecht

Sportfoto Utrecht 2020

Het jaar 2020 was een bijzonder sportjaar waarin langere tijd de sport heeft stil gelegen, maar waarin ook nieuwe sportinitiatieven een doorgang vonden. Verschillende fotografen hebben het sportjaar in foto gebracht en tijdens het online feestje van de Sportprijs Utrecht 2020 op 10 februari 2021 zijn de winnende foto’s bekend gemaakt.

De publieksprijs is gewonnen door Cliff Baaij met zijn foto van de keeper van de IJCU Dragons. In totaal was er meer dan 1500 keer gestemd, waarvan 328 keer op de foto van Cliff.

De winnende juryfoto is van Gerard van Dieren. De foto gaf het coronajaar goed weer, waarin kinderen wel mochten sporten en ouderen niet. Daarnaast vond de jury het heel mooi dat de sporthal van USV Hercules 1882 op de achtergrond te zien was.

In het fotoalbum hieronder zijn alle inzendingen te zien.

Wil jij meedoen aan de fotowedstrijd van 2021? Foto’s insturen kan nu al via fotowedstrijd@sportutrecht.nl. Voorwaarde is wel dat de foto genomen moeten zijn in 2021 en binnen de stadsgrenzen van de gemeente Utrecht.

Contest Ended

“Gemaakt bij URC op Sportpark Rijnvliet tijdens de dames ereklassewedstrijd URC 1 – RUS 1 (stadsderby) op 19 januari 2020. Uitslag 5-5.

URC-speelster (rood-blauw) tackelt RUS-speelster”

©Dees van den Berg

40 Votes

Skaten in het skatepark

©Raymond Haan

3 Votes

Als catcher bepaal je waar de bal moet worden gepitched

©Jan Kruijdenberg

4 Votes

Basketbal clinic van Hakim Salem, Bondscoach dames basketbal ploeg.

©Boubkir Daoudi

0 Votes

“Op de foto zie je hordeloopster Nadine Visser verrassend de 100 meter op de NK Atletiek op atletiekbaan Maarschalkerweerd winnen in een absolute toptijd (11.25), een van de snelsten aller tijden. Visser was in 2020 al de beste hordeloopster van Lees meer

5 Votes

Alles lijkt gewoon 8-3-2020, Utrecht heeft net Ajax uit de beker gewipt en de competitie gaat goed met winst tegen Sparta. Publiek, van de Brom, Klaiber en omhelzingen, alles is gewoon, maar de eerste Corona is in Nederland. Het blijkt Lees meer

4 Votes

Strafcornerkanon voor Kampong en tegenwoordig ook voor Oranje Heren Jip Janssen viert “even” een succesvol doelpunt in de wedstrijd tegen HC Almeerse 20-09-2020

©Cliff Baaij

6 Votes

23-10-2020 Wat een strop voor vele bedrijfstakken en sporters. Ex wereldkampioen Sietse van Berkel, reist normaal de wereld over voor wedstrijden, hier doet hij een oefening in de ook zwaar getroffen Werkspoorkathedraal.

©Geert Lommers

7 Votes

Skaten in het skatepark

©Raymond Haan

1 Votes

“NK Weg Para-cycling op 19 september 2020 gehouden op de Nedereindse Berg. Team Roel Scheij (Roel en Roland) op weg naar brons in de tandem-klasse.”

©Cees Snel

3 Votes

En dan valt alles stil, tot de zomer. 29-8-2020, NK Atletiek, zonder publiek en de felicitaties doen we met een elleboog. Diane van Es (137) wint de 5000m voor Marijke de Visser (525), die haar op gepaste wijze feliciteert.

©Geert

4 Votes

King of the Court op Jaarbeursplein

©Eric Roeske

3 Votes

Softbal: Zaaltraining UVV Dames 1 in de Paperclip

©Jan Kruijdenberg

19 Votes

Net na de eerste lockdown hebben we te horen gekregen dat het EK door zou gaan. De motivatie om nog meer en harder te trainen tijdens de lastige corona periode was toch snel gevonden.

©Gerco Beekhof

3 Votes

“De Dafne Schippersbrug wordt door veel mensen dankbaar gebruikt als oversteek, maar ook als sportmogelijkheid. Wielrenners, hardlopers, skaters, enzovoorts racen erover heen. Dit jaar, door Corona, was het een stuk rustiger op de brug en moesten veel mensen alleen sporten Lees meer

2 Votes

18 januari 2020, Top Jeugd Zaalhockey – SV Kampong JA1 vs Laren MHC JA1. Locatie: Sportcentrum Olympos Utrecht. Vanaf de bank van Kampong wordt er aandachtig meegekeken hoe zij een strafcorner mogen nemen.

©Jeroen van Esseveldt

13 Votes

FC Utrecht – FC Twente

©Jennifer Hendriks

4 Votes
2 Votes

Wedstrijd op Sportpark Wesley Sneijder

©Jan Kruijdenberg

2 Votes

We kijken allemaal uit naar de tijd dat een goede ‘maul’ weer mogelijk is! URC 1 speelt hier thuis een ereklasse wedstrijd, het hoogste haalbare in Nederland, tegen Den Haag.

©Marcel Leicher

17 Votes

Kerstvoetbaltoernooi 2020. Normaal is er in de kerstvakantie een zaalvoetbaltoernooi voor alle jeugd van Hercules (dus ook van andere sporten dan voetbal). Vanwege de lockdown is er deze keer een buitentoernooi georganiseerd. Hier strijden gemengde teams van 7- en 8 Lees meer

63 Votes

Het zgn. ‘laag zitten’ is zeker in de zaal van groot belang. Met een krachtige push brengt een jonge speler van HC Rijnvliet MD2 van achteren terug naar voren.

©Marcel Leicher

3 Votes

Bijzonder vlak water op het Merwedekanaal in Utrecht, op de foto kan je goed de afstand per afgelegde haal zien tussen de twee kolken.

©Gerco Beekhof

5 Votes

Dat er onderlinge wedstrijden worden gespeeld maakt voor de toernooibeleving niets uit. Eén van de spelers uit het winnende team ontvangt zijn beker en dat doet hem duidelijk wel wat!

©Gerard van Dieren

52 Votes
Page 1 of 3123