Sportfoto - Sportprijs Utrecht

Sportfoto Utrecht 2020

Het was een bijzonder sportjaar waarin langere tijd de sport heeft stil gelegen, maar waarin ook nieuwe sportinitiatieven een doorgang vonden. Maar toch in dit ongewone jaar in Utrecht hebben verschillende fotografen de sport in beeld kunnen brengen. Hieronder kan je stemmen op jouw favoriete foto.

Met de foto(‘s) doen de fotografen mee aan de Utrechtse sportfoto van 2020! De mooiste Utrechtse sportfoto is wederom een categorie tijdens de Sportprijs Utrecht op 10 februari 2021, die dit jaar geheel in een digitaal jasje gestoken wordt. Uit alle inzendingen kiest een vakjury de beste foto’s en de beste foto wint de vakjuryprijs. Daarnaast wint de foto met de meeste stemmen in het fotoalbum op de website de publieksprijs.

STEM hieronder op jouw favoriet!

Er kan gestemd worden t/m 9 februari.

Contest Ends In:
0
0
weeks
0
0
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds

Voorzet in stijl.

©Jan Kruijdenberg

Basketbal in de gymzaal

©Boubkir Daoudi

NK Boulderen

©Bart Weerdenburg

Het zgn. ‘laag zitten’ is zeker in de zaal van groot belang. Met een krachtige push brengt een jonge speler van HC Rijnvliet MD2 van achteren terug naar voren.

©Marcel Leicher

Wedstrijd op Sportpark Wesley Sneijder

©Jan Kruijdenberg

In de nazomer van 2020, op het moment dat toeschouwers niet meer toegestaan zijn rond de velden maar pers wel, speelt HC Rijnvliet Dames 1 tegen MHC Krimpen D1.

©Marcel Leicher

Sprongbal U22 tegen het promotiedivisieteam waarbij oud teamgenoten nu in verschillende teams actief zijn en om de bal mogen strijden.

©Paul ter Haar

FC Utrecht – FC Twente

©Jennifer Hendriks

“NK Weg Para-cycling op 19 september 2020 gehouden op de Nedereindse Berg. Team Roel Scheij (Roel en Roland) op weg naar brons in de tandem-klasse.”

©Cees Snel

Het komt zelden voor dat er genoeg ruimte is op het Merwedekanaal om naast elkaar te roeien. Maar als de mogelijkheid er is dan wordt deze aangegrepen en wordt er zo hard mogelijk geroeid om niet ingehaald te worden.

©Gerco

Één van de twee ploeggenoten heeft een blessure, en heeft een paar maanden lang ervoor gekozen de ergometer trainingen tegelijk met haar ploeggenoot te doen op de spinfiets. Op deze manier konden ze alsnog samen als team trainen en elkaar Lees meer

NK Atletiek – hordelopen

©Bart Weerdenburg

Veel sportwedstrijden zijn in het water gevallen door corona. Als er dan eindelijk gerugbyd mag worden, begint het te regenen en lijkt het niet meer te stoppen. De wedstrijd gaat door en scheids- en grensrechter blijven geconcentreerd op het spel Lees meer

Mor is een basisspeler van het promotiedivisieteam van Utrecht Basketball met een mooie actie naar de basket.

©Paul ter Haar

NK Atletiek – hordelopen

©Bart Weerdenburg

Strafcornerkanon voor Kampong en tegenwoordig ook voor Oranje Heren Jip Janssen viert “even” een succesvol doelpunt in de wedstrijd tegen HC Almeerse 20-09-2020

©Cliff Baaij

Sprint bij 1 van de mannen van HSV UVV.

©Jan Kruijdenberg

Skaten in het skatepark

©Raymond Haan

De teamfoto van U16 straalt uit wat de jongens dit seizoen zo graag willen doen, wedstrijden spelen en winnen.

©Paul ter Haar

Toch nog een start van de Ereklasse. URC vs Haarlem in de stromende regen. Eric Gagba zorgt er voor dat Haarlem hier niet tot scoren kan komen.

©Erik den Burger

JO14-1 tegen JO14-2, tijdens de ‘lockdown liga’ die Hercules organiseerde nadat de competities waren stilgelegd

©Gerard van Dieren

FC Utrecht – Ajax

©Jennifer Hendriks

NK finish mannen 100m

©Eric Roeske

Page 1 of 3123