Sportfoto - Sportprijs Utrecht

Sportfoto Utrecht 2021

Al jarenlang is de fotowedstrijd een begrip tijdens de Sportprijs Utrecht. In 2020 hebben we dit zelfs online op een mooie manier neer kunnen zetten. Door Covid-19 heeft ook dit jaar de sport langere tijd stil gelegen, maar ondertussen starten steeds meer sporten weer op en worden er sportevenementen georganiseerd. Er zullen dus ook weer mooie sportfoto’s gemaakt worden. Deze sportfoto kan de winnaar worden tijdens de Sportprijs Utrecht 2021. Tijdens de Sportprijs worden twee prijzen uitgereikt, namelijk de juryfavoriet en de publieksfavoriet.

Denk jij: ik heb in 2021 een sportfoto gemaakt in de gemeente Utrecht die zeker niet gemist mag worden op de Sportprijs Utrecht 2021! Stuur deze dan in via fotowedstrijd@sportutrecht.nl.

In het fotoalbum hieronder zijn de inzendingen van 2020 terug te zien.

Contest Ended

Veel sportwedstrijden zijn in het water gevallen door corona. Als er dan eindelijk gerugbyd mag worden, begint het te regenen en lijkt het niet meer te stoppen. De wedstrijd gaat door en scheids- en grensrechter blijven geconcentreerd op het spel Lees meer

33 Votes

Hierbij heb ik geprobeerd om de snelheid en beweging van het roeien in de foto te vangen, door een langere sluitertijd te gebruiken bij tegenlicht.

©Gerco Beekhof

3 Votes

Mor is een basisspeler van het promotiedivisieteam van Utrecht Basketball met een mooie actie naar de basket.

©Paul ter Haar

5 Votes

“De Dafne Schippersbrug wordt door veel mensen dankbaar gebruikt als oversteek, maar ook als sportmogelijkheid. Wielrenners, hardlopers, skaters, enzovoorts racen erover heen. Dit jaar, door Corona, was het een stuk rustiger op de brug en moesten veel mensen alleen sporten Lees meer

2 Votes

Onderlinge wedstrijd van twee hercules teams tijdens de ‘lockdown liga’ die Hercules organiseerde nadat de competities waren stilgelegd

©Gerard van Dieren

39 Votes

FC Utrecht – FC Twente

©Jennifer Hendriks

4 Votes

JO14-1 tegen JO14-2, tijdens de ‘lockdown liga’ die Hercules organiseerde nadat de competities waren stilgelegd

©Gerard van Dieren

40 Votes

Voetballen

©Raymond Haan

2 Votes

“Op de foto zie je hordeloopster Nadine Visser verrassend de 100 meter op de NK Atletiek op atletiekbaan Maarschalkerweerd winnen in een absolute toptijd (11.25), een van de snelsten aller tijden. Visser was in 2020 al de beste hordeloopster van Lees meer

5 Votes

Alles lijkt gewoon 8-3-2020, Utrecht heeft net Ajax uit de beker gewipt en de competitie gaat goed met winst tegen Sparta. Publiek, van de Brom, Klaiber en omhelzingen, alles is gewoon, maar de eerste Corona is in Nederland. Het blijkt Lees meer

4 Votes
2 Votes

NK Atletiek – steeplechase

©Bart Weerdenburg

7 Votes

Sprongbal U22 tegen het promotiedivisieteam waarbij oud teamgenoten nu in verschillende teams actief zijn en om de bal mogen strijden.

©Paul ter Haar

31 Votes

NK Atletiek – steeplechase

©Bart Weerdenburg

10 Votes

JO17-1 tegen JO16-1, tijdens de ‘lockdown liga’ die Hercules organiseerde nadat de competities waren stilgelegd

©Gerard van Dieren

20 Votes

FC Utrecht – Ajax

©Jennifer Hendriks

2 Votes

HC Rijnvliet Heren 1 bereidt zich voor op een wedstrijd tegen Gouda in de nazomer van 2020.

©Marcel Leicher

Lees meer

18 Votes

En dan valt alles stil, tot de zomer. 29-8-2020, NK Atletiek, zonder publiek en de felicitaties doen we met een elleboog. Diane van Es (137) wint de 5000m voor Marijke de Visser (525), die haar op gepaste wijze feliciteert.

©Geert

4 Votes

Meervoudig Oranje speelster Xan de Waard van SCHC in actie in de uitwedstrijd tegen Kampong 13-09-2020.

©Cliff Baaij

12 Votes

Basketbal clinic van Hakim Salem, Bondscoach dames basketbal ploeg.

©Boubkir Daoudi

0 Votes

Het komt zelden voor dat er genoeg ruimte is op het Merwedekanaal om naast elkaar te roeien. Maar als de mogelijkheid er is dan wordt deze aangegrepen en wordt er zo hard mogelijk geroeid om niet ingehaald te worden.

©Gerco

4 Votes

Dat er onderlinge wedstrijden worden gespeeld maakt voor de toernooibeleving niets uit. Eén van de spelers uit het winnende team ontvangt zijn beker en dat doet hem duidelijk wel wat!

©Gerard van Dieren

52 Votes

Bijzonder vlak water op het Merwedekanaal in Utrecht, op de foto kan je goed de afstand per afgelegde haal zien tussen de twee kolken.

©Gerco Beekhof

5 Votes

Skaten in het skatepark

©Raymond Haan

1 Votes
Page 1 of 3123