Stemmen: Sportcompliment 2023 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sportcompliment 2023

Marlou Peeters – FC Utrecht Vrouwen
Marlou zet zich al jaren in voor het vrouwenvoetbal in Utrecht en met succes. In 2023 heeft FC Utrecht, mede dankzij haar, de handschoen weer opgepakt en zijn ze weer aanwezig in de eredivisie met een vrouwenteam. De groei van het aantal jonge voetballende meiden is de laatste jaren enorm toegenomen en juist daarom is het mooi dat dit effect versterkt kan worden met een team op professioneel niveau.  

© Tanno Witkamp

Team Sport voor een Toekomst
Dit team bestaat uit vrijwilligers die zelf een leven met mentale en sociale problemen hebben ervaren. Ze gebruiken hun ervaringen nu als motivatie om anderen in beweging te brengen. Ze vormen de kern van de Sportcoalitie Utrecht en bieden wekelijks verschillende activiteiten aan, waaronder voetbal, kickboksen, wandelen, dansen en padel.

© Tanno Witkamp

Stichting Swimpact
Dit project biedt zwemlessen aan vluchtelingen. Voor veel vluchtelingen, asielzoekers en ongedocumenteerden volwassenen is zwemles niet toegankelijk en dat terwijl deze doelgroep héél graag wil leren zwemmen. Zo zijn ze veilig in Nederland én kunnen ze volwaardig meedoen in de maatschappij. Daarom zijn zij in 2022 begonnen om deze doelgroep toch te kunnen ondersteunen. De vraag is sindsdien enorm. Het afgelopen jaar hebben maar liefst 80 deelnemers zwemlessen gevolgd.  

© Tanno Witkamp

This poll is no longer accepting votes

STEM OP