Stemmen: Sportploeg 2023 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sportploeg 2023

3×3 Basketbal
Het 3×3 basketbalteam van Utrecht heeft zich weten te plaatsen voor het World Tour-masterstoernooi in Amsterdam. Na een poulefase met overwinningen op teams uit Roemenië en Duitsland mocht het Utrechtse team aantreden in het internationale profcircuit. In de World Tour werd Utrecht helaas uitgeschakeld na nederlagen tegen Wenen en Miami, de latere nummer 1 en 2 van het toernooi. Team Utrecht staat momenteel 32e van de wereld, een knappe prestatie in een wereldwijd snelgroeiende sport.

Foto volgt.

© Tanno Witkamp

Triton Oude Vier
De Varsity is het grootste en oudste studentensportevenement van Nederland, waarbij studentenroeiverenigingen uit Nederlandse universiteitssteden het tegen elkaar opnemen op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten. Na de eerste plek in de voorrondes en daarmee de gunstige startplek, wist ‘De Oude Vier’ van de Utrechtse studentenroeivereniging Triton ook de gehele race te domineren en de overwinning binnen te halen. De ploeg bestond uit Casper van der Steen, Jaap Schenck, Bart Lauwers, Eli Brouwer en stuurvrouw Ellen Bijkerk. De vorige keer dat Triton de Varsity wist te winnen was in 2019. Daarvoor was het 52 jaar geleden dat de Utrechters als beste uit de bus kwamen.

© Tanno Witkamp

VVU Dames 1
VV Utrecht Dames 1 is het afgelopen jaar als tweede van Nederland geëindigd. Na een eerste plek in de reguliere competitie stonden ze ook in de bekerfinale en in de play-offs voor de landstitel. Helaas hebben ze beide wedstrijden verloren, maar desondanks is het een zeer knappe prestatie van de vrouwen van VV Utrecht.

© Tanno Witkamp

USV Hercules Heren 1 
De heren van USV Hercules wisten afgelopen december te winnen met 3-2 van de professionals van Ajax in stadion de Galgenwaard. Deze historische overwinning zorgde ervoor dat de amateurs door gaan naar de derde ronde van de KNVB Beker. Een geweldige prestatie die heel wat teweeg heeft gebracht. 

Foto volgt.

© Tanno Witkamp

This poll is no longer accepting votes

STEM OP