Stemmen: Sporttalent 2023 - Sportprijs Utrecht

Stemmen Sporttalent 2023

Tijmen Overbeek (skateboarden)
De pas 13-jarige skateboarder Tijmen Overbeek heeft zichzelf ook dit jaar weer spectaculair ontwikkeld. Hij is Nederlands Kampioen Junioren (categorie onder 18 jaar) en winnaar van de Europese jeugdcontest ‘Teenage Riot’. Ook bij de senioren deed hij het goed. Hij behaalde de 1e plaats in de finale van de grootste Europese skateboardcompetitie ‘Best Foot Forward’. Daarmee won hij een reis naar Florida, Amerika en deelname aan het prestigieuze Tampa AM, de belangrijkste amateurwedstrijd van de wereld. Van de 225 deelnemers werd hij 6e, volgens kenners zijn beste prestatie tot nu toe. Een supertalent dat op seniorenniveau presteert.

© Tanno Witkamp

Leon Visser (shorttrack)
Leon Visser schaatst inmiddels alweer een aantal jaar bij het KTT Midden-Oost in Utrecht en ontwikkelt zich daar nog steeds goed. Hij won maar liefst álle afstanden op het NK: de 500, de 1000 en de 1500 meter. Een behoorlijke prestatie gezien het Nederlandse niveau. De inmiddels 18-jarige Visser werd ook eind november weer toegevoegd aan de selectie van de junioren World Cups, samen met zijn ploeggenoten Mijntje & Jonas de Jong en Stan Rijksen.

© Tanno Witkamp

Gijs van den Brink (honkbal)
De inmiddels 18-jarige pitcher van UVV is afgelopen jaar gescout door het Amerikaanse Kansas City Royals en heeft inmiddels een contract van 7 jaar getekend bij die club. Een hele bijzondere prestatie voor dit talent dat pas afgelopen seizoen debuteerde in de hoofklasse. Inmiddels is Gijs vertrokken naar Arizona om daar aan zijn avontuur te beginnen. 

© Tanno Witkamp

This poll is no longer accepting votes

STEM OP