Uitreiking: 16 februari 2022 - Sportprijs Utrecht

Op woensdagavond 16 februari 2022 vindt de Sportprijs Utrecht 2021 plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Met het thema ‘Sport verbindt’ vieren we deze avond de Utrechtse sport en de veerkracht hiervan.

Tijdens een feestelijke avond worden de winnaars bekend gemaakt in de volgende categorieën:

Sporter: deze categorie wordt in 2021 in een nieuw jasje gestoken. Sportman en Sportvrouw van het jaar worden samengevoegd tot 1 categorie: Sporter van het jaar.

Sportcompliment: een nieuwe categorie! Het sportcompliment is een aanmoedigingsprijs voor een persoon of een initiatief dat volgens jou een compliment verdiend vanwege een bijzondere of unieke bijdrage in 2021 voor de sport, een wijk of de stad als geheel.

Sportaanbieder: een verbreding van de categorie sportvereniging.

Sportcoach, Sportploeg, Sporttalent, Sportvrijwilliger en Sportfoto.

Voor drie categorieën, sportcompliment, sportaanbieder en sportvrijwilliger kan er een voordracht gedaan worden. Meer informatie hierover vind je op deze pagina. Voordrachten kunnen gedaan worden t/m 29 november.

De overige categorieën zijn prestatiecategorieën. Door het hele jaar worden de prestaties bijgehouden van Utrechtse sporters in het kampioenenoverzicht.

Het uitgebreide reglement van alle categorieën staat hier.

De foto’s voor de fotowedstrijd kunnen ingestuurd worden via de mail. Vanaf 10 januari kan je stemmen op jouw favoriete sportfoto. Het reglement van de fotowedstrijd vind je hier.

Vanaf januari zullen de genomineerden van alle categorieën bekend zijn. Hierna zal er gestemd kunnen worden op jouw favoriet via de website van de Sportprijs.