Uitreiking 2022 - Sportprijs Utrecht

Op 8 februari 2023 vindt de Sportprijs Utrecht 2022 plaats. Voor deze editie maken we gebruik van een nieuwe locatie: het prachtige Beatrix Theater in Utrecht. We hopen met deze nieuwe locatie de Sportprijs Utrecht naar een nog hoger niveau te tillen en meer gasten te kunnen verwelkomen.

Tijdens de uitreiking worden de winnaars bekend gemaakt in de volgende categorieën:

Sporter: Net als in 2021 worden de categorieën Sportman en Sportvrouw van het jaar samengevoegd tot één categorie: Sporter van het jaar.

Sportcompliment: Het sportcompliment is een aanmoedigingsprijs voor een persoon of een initiatief dat volgens jou een compliment verdiend vanwege een bijzondere of unieke bijdrage in 2022 voor de sport, een wijk of de stad als geheel.

Sportaanbieder: een verbreding van de categorie sportvereniging.

Sportcoach, Sportploeg, Sporttalent, Sportvrijwilliger en Sportfoto.

Voor drie categorieën, sportcompliment, sportaanbieder en sportvrijwilliger kon er een voordracht gedaan worden. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

De overige categorieën zijn prestatiecategorieën. Door het hele jaar worden de prestaties bijgehouden van Utrechtse sporters in het kampioenenoverzicht.

Het uitgebreide reglement van alle categorieën staat hier.

De foto’s voor de fotowedstrijd kunnen ingestuurd worden via de mail. Vanaf 10 januari kan je stemmen op jouw favoriete sportfoto. Het reglement van de fotowedstrijd vind je hier.

Vanaf januari zullen de genomineerden van alle categorieën bekend zijn. Hierna zal er gestemd kunnen worden op jouw favoriet via de website van de Sportprijs.